zaterdag 29 december 2007

Het ENERGIELABEL gaat gewoon door per 01-01-08!

VEEL ONRUST EN DISCUSSIE OF HET VERPLICHTE ENERGIELABEL VANAF 2008 NU WEL OF NIET DOOR GAAT!

OFWEL: WORDT HET ENERGIE ZUINIGE HUIS ALS SPEERPUNT WEER VERDER VERTRAAGD, EN WORDEN WE PAS IN 2009 ENERGIEBEWUST?

Om u meteen uit de droom te helpen: het energielabel gaat gewoon door per 01-01-08! Ondanks veel tegenstand vanuit zowel de politiek als vanuit de VEH. De Vereniging Eigen Huis vindt dat het verplichte energielabel voor woningen moet worden uitgesteld. Op dit moment levert het label namelijk geen betrouwbaar bewijs van de energieprestatie van een woning, aldus de vereniging.

Echter, minister Vogelaar van van Wonen, Wijken en Integratie ziet geen reden om invoering op te schorten. Daarmee negeert zij hevige weerstand in de Tweede Kamer en van betrokken marktpartijen. Die wilden uitstel vanwege de onduidelijkheid over de eisen waaraan de keuringsbedrijven moeten voldoen. Maar volgens de minister zijn de eisen die gesteld worden aan de medewerkers van de bedrijven die het energielabel verstrekken duidelijk. Wél komt er nu per 1 april een examen voor de energietaxateurs. Verder komen er vervroegde controles op de kwaliteit van de gecertificeerde bedrijven en komt er een betere klachtenprocedure.

EN DAT IS ALLEMAAL GOED NIEUWS VOOR U ALS HUIZENBEZITTER VINDEN WIJ! WANT DAN KUNT U METEEN IN 2008 AAN DE SLAG OM VAN UW HUIS EEN ENERGIEZUINIG BOLWERK TE MAKEN, EN WELLICHT ZELF UW ENERGIE OP TE WEKKEN!

Want u kunt natuurlijk wel wachten met het nemen van energie maatregelen, totdat u uw huis gaat verkopen, en de koper om een energielabel vraagt, maar waarom zou u dat doen?? Waarom zou u wachten met het besparen van energie, terwijl de stookkosten steeds verder de pan uit rijzen, en u zich ieder jaar weer te pletter schrikt van uw energierekening?

WANNEER VERDIENT U ALS HUIZENBEZITTER UW EIGEN HYPOTHEEKRENTE VOLLEDIG TERUG DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN ALLERLEI VORMEN VAN ENERGIEBESPARING, MAAR OOK VAN NIEUWE ENERGIE METHODEN??

VRAAG VANDAAG NOG HET GRATIS RAPPORT AAN, WAT VOL STAAT MET WAARDEVOLLE TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN EN ZELFS GELD TE VERDIENEN MET HET OPWEKKEN VAN UW EIGEN ENERGIE!

Meldt u ook aan als gratis abonnee van deze blog om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en nog maar tips!

Jacob Huisman

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman