zaterdag 26 januari 2008

VERDIEN UW HYPOTHEEKRENTE TERUG MET HET ENERGIELABEL !

WATERSTOF ALS BRANDSTOF EN ENERGIEVOORZIENING VAN MORGEN!

WATERSTOF STEEDS BREDER TOEGANKELIJK ALS NIEUWE ENERGIE BRON!

WATERSTOF, ALTERNATIEVE BRANDSTOF VOOR ONZE TOEKOMST, MAAR OOK ALS NIEUWE ENERGIEBRON VOOR ENERGIEBEHOEFTE IN UW WONING, EN IN UW BEDRIJF. GEEN CO2 UITSTOOT!

Waterstof is nu niet bepaald een vorm van nieuwe energie die we al dagelijks gebruiken, of waarvan we denken dat we dit jaar nog kunnen gaan gebruiken.

Toch zijn de mogelijkheden en technieken al volop aanwezig om waterstof grootschalig te gaan gebruiken! Vandaag 2 berichten over waterstof, waaruit dit blijkt. Ook de hoge olieprijs helpt hieraan geweldig mee!

GRATIS WATERSTOF DOOR TEMPERATUURVERSCHILLEN IN DE OCEAAN.

Waterstof, de energiebron van de toekomst, is onbeperkt te winnen uit temperatuurverschillen van oceaanwater. Rond de evenaar wordt de oceaan dagelijks door de zon verwarmt, en dat met zoveel energie, die wij als totale wereldbevolking in één heel jaar verstoken! Gratis energie dus, die vandaag technisch mogelijk als waterstof gewonnen kan worden. Als vloeibaar LNG kan het dan in tankers over de wereld worden vervoerd!

Dit alles door middel van grote drijvende centrales, die in de oceaan rond de evenaar 24 uur per dag stroom opwekken waarmee vervolgens water wordt gescheiden in waterstof en zuurstof, waarna de waterstof vloeibaar wordt gemaakt en in tankers verscheept.

Door het temperatuurverschil tussen warmte en koude wordt elektriciteit opgewekt. In de natuurkunde heet dat de Kalinacyclus. De watertemperatuur rond de evenaar is 28 graden aan de oppervlakte en 5 graden op een kilometer diepte, een verschil dat groot genoeg is om stroom op te wekken. Het warme water wordt gebruikt om een ammoniakmengsel als gas te laten expanderen en turbines aan te drijven, die voor stroom zorgen. Het koude water koelt het gas weer af en de cirkel is rond. En ook zonne-energie wordt ingezet om de drijvende centrales draaiende te houden.

U zult denken, waarom dan niet grootschalig toegepast? Wel, omdat de heersende oliemaatschappijen voorlopig eerst graag hun eigen olie willen exploiteren, want daar hebben ze immers miljarden voor betaald om dat te mogen doen.

Dus hopelijk stijgt de olie snel door richting de 200 dollar per vat, zodat de aanpassing van auto's, tankstation en nog veel meer, spoedig wordt aangepast aan waterstof!

Nog een laatste bericht over waterstof:

GEOTHERMISCHE ENERGIE, DE SCHOONSTE, GOEDKOOPSTE EN ONEINDIGE ENERGIE!

Deze geothermische energie bevindt zich op een aantal plaatsen in natuurlijke vorm, waaronder IJsland, Nieuw-Zeeland en op bepaalde locaties aan de westzijde van de VS. Echter, dankzij een nieuwe revolutionaire methode kan deze vorm van energie ook op andere in kaart gebrachte locaties met een bepaalde diepe bodemstructuur worden verkregen, zoals in de staten Idaho, Oregon, Utah, Nevada en Californië.

Gezien de toenemende milieudruk, en nog belangrijker de olieprijs, voorziet het Amerikaanse Ministerie van Energie (DoE) voor deze wijze van warmteopwekking een gouden toekomst. Utiliteitsbedrijven in de VS worden intussen gestimuleerd om een deel van hun energie uit duurzame bronnen te betrekken.

En deze geothermische energie kunnen we in dit licht wel zien als de goedkoopste onder de duurzame energievormen!

De DoE heeft berekend dat de VS over genoeg geothermische energiepotentie beschikt om het 130.000 jaar vol te houden. Daarmee staat het nagenoeg op één lijn met zonne-energie en windenergie. Bovendien kost het nog niet de helft van de klassieke vorm van energie, opgewekt met kolen en olie.

Aanvankelijk lag het in het voornemen van de DoE om het onderzoek naar deze energievorm zelf ter hand te nemen. Echter, de inzakkende olieprijs in de jaren ’80 deed het Congres besluiten dit onderzoeksproject in de staat Idaho te beëindigen. Nu, na ruim 20 jaar wordt dit project met een gigantische omvang, waarin al meer dan 40 miljoen dollar was geïnvesteerd, uiteindelijk aan het bedrijfsleven aanbesteed.

Bij de exploitatie wordt gebruik gemaakt van een revolutionaire warmtetechnologie, waarbij koud water wordt geïnjecteerd tot op een diepte van 1.500 meter waar de temperatuur op deze locaties reeds 280 graden Fahrenheit bedraagt. Door druk ontstaat een sterke opwaartse hete stoombeweging die via een hoge efficiency warmtewisselaar annex turbine in elektriciteit wordt omgezet.

Alweer een prachtig voorbeeld van een mooie ontwikkeling om energie uit waterstof te halen.

Dat zijn pas middelen tegen de global warming, milieuvervuiling en CO2-uitstoot!

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman