zaterdag 7 juni 2008

Olieprijs toont grootste stijging ooit

OLIEPRIJS TOONT GROOTSTE STIJGING OOIT!

EN DUS OOK ALLE BRANDSTOFPRIJZEN, BENZINEPRIJZEN EN DIESELPRIJZEN OP EEN NIEUW RECORD

Op 6 juni 2008 steeg de prijs voor een vat ruwe olie nominaal meer dan dat een heel vat in 1998 kostte, namelijk 10,15 dollar stijging op 1 dag.

De spelletjes worden weer goed gespeeld dus door politiek, beurshandelaren en oliemaatschappijen. Want wat is er leuker dan inspelen op sentiment, en op die manier problemen in het leven roepen die er helemaal niet zijn?
Angst en sentiment zijn de wapens die deze partijen hanteren, en met succes. Maar wat ons betreft niet lang meer...

Er is de laatste jaren namelijk nog nooit zoveel olie gevonden sinds de laatste 100 jaar. Ook in gebieden waar het relatief veilig en rustig is.

En waar we zeker naar moeten kijken: de olieprijs wordt uitgedrukt in dollars. En als u dan weet dat die koers van de dollar ten opzichte van de euro in 2003 nog zo'n 1,15 was, en anno 2008 richting de 1,60 gaat, dan valt de werkelijke stijging van de olieprijs nog eens een stuk lager uit. Als we vandaag de dollarkoers van 2003 zouden hanteren dan zou een vaatje ruwe olie maar net boven de 80 dollar noteren, in plaats van de 139 euro thans.

Maar dat is dan nog altijd een verdubbeling ten opzichte van 2003, dat wel...

En dat zou gezien de werkelijke beschikbare hoeveelheid niet bepaald nodig zijn. Maar goed, er moet toch wat gedaan worden om de portemonnee van u als burger of bedrijf leeg te houden?

Desalniettemin sluiten wij ons volledig bij de groeiende groep mensen aan die roept dat we onafhankelijk moeten worden van fossiele brandstoffen. Niet zozeer vanwege de prijs, maar meer vanwege de steeds dramatisch wordende effecten zoals Klimaatverandering, Global Warming en Milieuvervuiling.

En het goede nieuws is: alle technieken en innovaties zijn vandaag al aanwezig om inderdaad volkomen onafhankelijk te zijn van de vervuilende fossiele brandstoffen.

Wat dacht u van de ZON als oneindige en gratis bron van energie?

Jazeker, innovatieve technieken kunnen ervoor zorgen dat heel de wereld van zeer goedkope en schone energie voorzien wordt.

Nu de uitwerking daarvan nog.

Tevens zijn en komen er allerlei innovaties beschikbaar die gaan zorgen voor een substantiele brandstofbesparing en energiebesparing voor uw huidige auto en in uw woning of bedrijfspand.

Nu de overheid en politiek nog van hun liefde voor fossiele olie ne brandstof af zien te helpen en wakker te schudden, zodat er werkelijk eens een absolute doorbraak komt voor duurzame energie.

Het momentum is er in ieder geval, met deze bizarre olieprijzen, dus toch bedankt oliemaatschappijen, analisten en overheden!

Blijf op de hoogte en doe zelf mee met nieuwe innovatieve projecten die er dit jaar nog aan zitten te komen!

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:
  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman