vrijdag 15 februari 2008

EEN ZONNE-ENERGIE STAD?

ZONNE-ENERGIE IS EEN ZEER KANSRIJKE BRON VAN NIEUWE ENERGIE ZOALS U WEET

SOMMIGE LANDEN NEMEN DAT WEL HEEL SERIEUS EN LATEN EEN COMPLETE STAD OP ZONNE-ENERGIE DRAAIEN!

Neem nu Abu Dhabi. Dit land is begonnen met de bouw van 's werelds eerste autovrije en CO2-neutrale stad, die de naam Masdar City krijgt.

De nieuwe stad kost ruim 15 miljard euro en gaat plaats bieden aan 50.000 inwoners en 1.500 bedrijven.

De olierijke Golfstaat in de Verenigde Arabische Emiraten wil dat de stad over acht jaar klaar is. De stad wordt gebouwd in de woestijn.

Masdar City zal hoofdzakelijk gaan draaien op zonne-energie. Auto's komen er niet, de inwoners gaan reizen in een klein voertuig boven een baan door middel van een magneetveld.

Zodoende heeft de nieuwe stad slechts een kwart van de energie nodig ten opzichte van een stad van soortgelijke grootte. En ook de waterbehoefte is 60 procent lager.

Tja, dat kun je doen als je barst van het geld en dat geld graag uitgeeft aan prestigeprojecten zoals Masdar City.

Geld dat verkregen is uit olie inkomsten, u weet wel, die fossiele grondstoffen die zeer milieuvervuilend zijn en een overweldigende bijdrage geleverd hebben en nog steeds leveren aan klimaatsverandering en Global Warming.

Gelukkig blijven de olieprijzen verder oplopen, en wordt de schaarste aan olie steeds dreigender.

Dus in die zin nog niet zo'n verkeerd innovatie project van Abu Dhabi, vooruit...

Wij blijven echter wat dichter bij huis, en dan letterlijk. Want wij hebben inmiddels te maken met het verplichte energielabel of wel energiecertificaat voor uw woning, ook al in de strijd tegen milieuvervuiling, Global Warming en klimaatverandering.

En ook wij zijn binnenkort in staat enorme klappers te maken als het gaat om het bouwen van onze eigen groene energiecentrale, onder andere door toepassing van zonne-energie. En dan niet de huidige matig presterende zonnepanelen, maar prachtige innovaties op het gebied van zonne energie!

En dat hoeft geen miljarden euro's te kosten, nee, dat gaat u geld opleveren, zeker nu de overheid de opwekking van zonne-energie subsidieert.

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:
  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman


ENERGIELABEL NIEUWS

HET ENERGIELABEL OF ENERGIECERTIFICAAT VOOR UW WONING IS ALWEER SINDS 1,5 MAAND INGEVOERD


DE ENERGIEZUINIGHEID VAN DE NEDERLANDSE HUIZEN BEGINT INMIDDELS AARDIG IN BEELD TE KOMEN


Deze week is al weer het honderduizendste energielabel uitgereikt. Van deze 100.000 labels zijn er zo'n 20.000 uitgegeven voor koophuizen. De overige 80.000 energielabels zijn met name aangevraagd door woningcorporaties voor huurwoningen. Door het label krijgen de nieuwe eigenaren of huurders betere informatie over de energiezuinigheid van hun nieuwe huis en worden zij gestimuleerd tot het nemen van energiebesparende maatregelen.

De meeste huizen in Nederland zijn niet energiezuinig. Dat blijkt uit de tot nu toe uitgegeven energieprestatie certificaten.

Nog wat feiten en cijfers hieromtrent: De meeste labels van de honderdduizend vallen in klasse D, namelijk ruim 20.000, gevolgd door klasse E, ruim 19.000 klasse C, zo'n 17.500. Dit blijkt uit cijfers van SenterNovem. Huurwoningen blijken minder energiezuinig dan koopwoningen. Van de huurhuizen zit 48 procent van de uitgegeven energiecertificaten in de meest energieverbruikende klassen, E, F en G. Bij de koopwoningen is dat 42 procent.

Onze regering wil van Nederland een van de schoonste en zuinigste energielanden van Europa maken. Het energielabel neemt daarbij een belangrijke rol in. Zeker bij hoge energieprijzen kan de energieprestatie van een gebouw een rol spelen bij de beslissing tot koop of huur. Indien er een slecht energielabel is uitgereikt, dan kunnen getroffen energiebesparende maatregelen er voor zorgen dat er bij een nieuwe opname ook een beter energiecertificaat kan worden afgegeven.

Op die manier wordt het energielabel een belangrijk instrument om als huizenbezitter actief aan de slag te gaan om de woning energiezuinig te maken. Want een hoger label betekent een hogere marktwaarde.

Voelt u hem?

Weet u onze slogan nog? (en natuurlijk inmiddels ook van u..)


LAAT DE WAARDE VAN UW WONING (TIEN) DUIZENDEN EURO'S STIJGEN MET BEHULP VAN HET VERPLICHTE ENERGIELABEL.

en ook nog:


HET ENERGIELABEL ZORGT ERVOOR DAT UW HYPOTHEEKLASTEN MET 50% DALEN


En dan niet alleen met een paar traditionele energiebesparende maatregelen, hoewel die vandaag al toepasbaar zijn en direct resultaat opleveren. Gewoon wel doen dus.

Maar laat u verrassen met wat er de komende jaren aan energie innovaties gaat komen, die onze bovengenoemde slogans werkelijkeheid zullen laten worden.

De toegekende waarde aan uw energielabel wordt van grote invloed op uw te betalen hypotheekrente! Het is dus zaak aan de slag te gaan om van uw woning een groene energiecentrale maken, waarmee u niet alleen zelfstandig in uw energiebehoefte voorziet, maar waar u tevens geld mee verdient om een deel van uw hypotheeklasten te betalen.

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:

  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman