woensdag 6 februari 2008

WATERSTOF ALS SUPERSNELLE BRANDSTOF!

BINNENKORT ECHT KLIMAATNEUTRAAL EN SUPERSNEL VLIEGEN MBV WATERSTOF?!

WAT TE DENKEN VAN EEN VLIEGTUIG OP WATERSTOF DAT VELE MALEN SNELLER VLIEGT ZONDER MILIEUVERVUILING?

Vandaag de dag veel commotie over zogenaamd klimaatneutraal vliegen. De grote vraag is in hoeverre de co2 uitstoot echt gecompenseerd wordt, of dat het weer een mooie verkooptruc is om klanten een gerust gevoel te geven.

De hieronder genoemde ontwikkeling zou pas ECHT een voorbeeld zijn van klimaat neutraal vliegen, zonder milieuvervuiling, en goed in de strijd tegen Global Warming. Nee, deze keer geen toepassing ter verbetering van uw Energielabel cq Energiecertificaat, en ook geen toepassing als alternatieve brandstof voor uw auto, maar voor toepassing voor een vliegtuig!

Een groep Europese technici heeft een vliegtuig ontworpen dat 300 passagiers in minder dan vijf uur tijd van Europa naar Australië kan brengen. Dat heeft het Britse ingenieursbedrijf Reaction Engines uit Oxford bekend gemaakt.

Het supersonische vliegtuig zou op vloeibare waterstof een topsnelheid van meer dan 6.000 kilometer per uur halen. Dat is bijna vijf keer sneller dan het geluid en ruim twee keer sneller dan de Concorde.

Waar de huidige toestellen er inclusief overstappen 22 uur over doen om de 20.000 kilometer tussen Brussel en Sydney te overbruggen, zou dat met dit nieuw ontworpen toestel nog 4 uur en 40 minuten moeten zijn!

Let wel, het gaat hier om een toestel dat op papier ontworpen is, maar nog niet fysiek gebouwd wordt. Het kan dus nog wel wat jaren duren eer dat het eerste toestel de lucht in gaat. Maar het gaat om het innovatieve ontwerp, waarbij we wederom minder afhankelijk worden van olie.

Dus hier gaan twee positieve ontwikkelingen hand in hand, namelijk een supersnelle reistijd, en daarbij klimaatneutraal kunnen reizen!

En zo volgen de creatieve innovaties op energiegebied zich op. En dat allemaal in de strijd om energiebesparing, klimaatsverandering en Global Warming.

Om u gedegen voor te bereiden op deze en alle andere ontwikkelingen op energiegebied, vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:
  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman.