vrijdag 22 februari 2008

WINDENERGIE KANSRIJK VOOR NEDERLAND!

WINDENERGIE IN OPMARS, 2007 EEN RECORDJAAR

IS ER EEN RELATIE TUSSEN WINDMOLENS EN UW ENERGIELABEL?


Het vermogen van windmolens is vorig jaar tot een recordhoogte gestegen. In totaal werd er 20.000 megawatt (MW) extra geïnstalleerd. De Vs, Spanje en China zijn de belangrijkste verantwoordelijken van deze stijging.

En hoe zit dat met Nederland?

Ook in Nederland is er gelukkig sprake van een flinke stijging van windenergie productie in 2007. Dankzij de ingebruiknamevan enkele nieuwe windparken ging het aandeel windenergie vorig jaar met maar liefst 25% omhoog.

Vanaf 2008 is er ook weer subsidie mogelijk voor duurzame energie, als opvolger van de oude regeling, die in 2006 is stopgezet, en dit is dus een positieve stap naar een duurzame samenleving. Deze nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) zal de ontwikkeling van nieuwe projecten (onder andere bio-energieprojecten) en daarmee de productie van duurzame energie enorm stimuleren.

De SDE zal dus een steun in de rug zijn voor mensen die zelf iets willen doentegen klimaatverandering, Global Warming en Milieuvervuiling.

En we willen toch allemaal graag milieubewust, klimaatneutraal en energiezuinig zijn?

We willen toch allemaal graag meedoen aan de hype die energiebesparing heet?

Steeds meer mensen staan inmiddels volkomen open voor om aan de slag te gaan met duurzame energie!

We kunnen het nog slimmer aanpakken....de subsidieregeling gebruiken om de terugverdientijd van onze nieuwe energie investeringen nog verder te verkorten.

Precies, als u gebruik maakt van de nieuwste Energie Innovaties die er aan komen op het gebied van zonne-energie, windenergie en brandstofbesparing, om er maar een paar te noemen.

Energie-innovaties die er samen voor zorgen dat u van uw huis of bedrijf een eigen groene energiecentrale maakt. Wek bijvoorbeeld zelf uw eigen windenergie op.

Wat kan u het dan nog schelen welke waarde uw energiecertificaat heeft?

Als uw huis of bedrijfspand een zelfvoorzienende energiecentrale is dan zal dat beter zijn voor de waarde van uw pand dan een goed energielabel.

Terug naar de SDE regeling. Een zwak punt is dat er dit jaar nog geen geld beschikbaar wordt gesteld voor de ontwikkeling van windenergie op zee. En dat terwijl in ons winderige landje aan zee windenergie een belangrijke bron van duurzame energie zou kunnen worden om de doelstelling van 20% duurzame energie in 2020 te kunnen halen!

Investeren in windenergie is voor een land als Nederland zeer belangrijk!

Vorige week diende zich een grote investeerder bij de overheid aan, die zonder subsidie windparken van 500 MW op zee wil plaatsen. En dat past goed in het streven van het kabinet om 450 MW aan windenergie op zee bij te bouwen in deze kabinetsperiode.

Wat alleen jammer is: er is helemaal geen subsidie gereserveerd voor het stimuleren van windenergie op zee.

Nu, het blijkt wel dat die subsidie blijkbaar niet nodig is, want de genoemde investeerder ziet er desondanks winstgevendheid in, en dat dankzij de ontwikkelingen van de energieprijzen uit fossiele brandstoffen.

En dat moet u als regelmatige bezoeker van Energielabeladviezen.nl bekend in de oren klinken...

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:

  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert-Jan Beverwijk en Jacob Huisman