zaterdag 2 februari 2008

WAAROM UW ENERGIELABEL BINNENKORT OVERBODIG WORDT

HET ENERGIELABEL OF ENERGIECERTIFICAAT IS VERPLICHT VANAF 2008 ZOALS U WEET.

MAAR WAT NU ALS OVER 10 JAAR ALLE ENERGIE DIE WIJ GEBRUIKEN VOLLEDIG CO2-NEUTRAAL EN KLIMAATNEUTRAAL WORDT GEPRODUCEERD?

Tja, dan begint het energielabel zijn nut wel erg te verliezen.

Zeker in het geval u ZELF degene bent die uw volledige energiebehoefte uit 100% schone energie opwekt, zoals door middel van revolutionaire zonne-energie toepassingen (nee, niet de bekende zonne-panelen).

Maar nu even niet gedacht vanuit onze individuele woningen en bedrijfspanden, maar in termen van energiecentrales die voor een grote groep huishoudens en bedrijven energie opwekken.

En dan niet op de traditionele vervuilende manier, maar op een nagenoeg klimaatneutrale manier, dus zonder co2-uitstoot en milieuvervuiling.

Neem nou een vergistingcentrale in de Achterhoek, die momenteel gebouwd wordt.


In deze vergistingscentrale gaat straks jaarlijks 60.000 ton gft-afval verwerkt worden tot groene stroom. En dan echt groene stroom!

De groene stroom wordt opgewekt door gft-afval met een diameter tot 55 millimeter in twee enorme buizen te vergisten. Daarbij ontstaat methaangas dat middels warmtekrachtkoppeling wordt omgezet in groene stroom. Hiermee wordt het complete afvalverwerkingsbdrijf van energie voorzien, en daarnaast ook nog eens 4000 huishoudens van electriciteit! Als restproduct blijft milieuvriendelijke compost over.

We zijn met deze ontwikkelingen op de goede weg! En u zult begrijpen dat als we over 10 jaar allemaal op deze manier van energie voorzien worden, dat het Energielabel dan volstrekt overbodig wordt!

Want dat is immers in het leven geroepen om de verdere klimaatsverandering en milieuvervuiling tegen te gaan.

Maar er moet toch iets zijn waardoor u als burger kaalgeplukt wordt....

Dus waarom dan niet het energielabel?

Als u wilt weten hoe wij hier over denken, schrijft u zich dan vandaag nog in voor de 3 gratis rapporten, zie bovenin de rechterkolom van deze blog!

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman