zaterdag 16 februari 2008

Overheid tekent voor Energie Innovaties op het gebied van biomassa!

KLIMAATNEUTRALE ENERGIE INNOVATIES IN BIOMASSA!

OVERHEID ZET GOEDE STAPPEN TEGEN GLOBAL WARMING EN KLIMAATSVERANDERING DOOR CO2 NEUTRALE BIOMASSA TE STEUNEN!

De overheid heeft beloofd dat we in 2020 voor 20% aan duurzame energie gebruiken, en dat de co2 uitstoot met maar liefst 30% zal worden teruggedrongen ten opzichte van 1990.

En ja, dat zijn ambitieuze doelstellingen, niet echt voor ons als Energielabeladviezen.nl maar zeker wel voor een overheid, waar het zoals u weet meestal veel geschreeuw en weinig wol is.

Maar deze keer lijkt het erop dat de overheid haar belofte serieus neemt. En dat mag ook wel gezien de ernst van de Global Warming, milieuvervuiling en klimaatverandering wereldwijd.

Naast nieuwe subsidieregelingen voor bijvoorbeeld zonne-energie en windenergie is er op 14 februari een belangrijke intentieverklaring ondertekend door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de voorzitter van het Bosschap en de voorzitter van het Platform Hout in Nederland, namelijk de intentieverklaring 'biomassa uit natuur, bos, landschap en de houtketen'.

Kort samengevat houdt de intentieverklaring in dat de overheid de productie van duurzame energie uit 'goede' biomassa gaat stimuleren en de energie innovaties op dat gebied gaat subsidieren. De goede biomassa wordt gerealiseerd door gebruik te maken van reststromen uit het bos - en natuurbeheer (bijvoorbeeld tak- en tophout en riet en gras) en door gebruik te maken van reststromen uit de houtketen (zoals uit zagerijen en de papierindustrie). En dan hoofdzakelijk uit de echte reststromen, dus stromen die niet meer kunnen worden omgezet in andere (hout) producten.

Op deze manier kan maar liefst een zesde deel van de ten doel gestelde 20% duurzame energie opwekking voor 2020 worden gerealiseerd! En dat nagenoeg klimaatneutraal en ook co2 neutraal!

Weer een typisch voorbeeld van 2 vliegen in 1 klap slaan: we zijn van een kostbaar afvalprobleem af, en we produceren op een milieuvriendelijke en schone manier duurzame energie uit biomassa.

En zoals u weet zijn wij van mening dat alle oplossingen voor een complete omslag naar 100% duurzame energie er al zijn, of er in de nabije toekomst aan gaan komen.

Energie Innovaties die ervoor zorgen dat wij geheel onafhankelijk worden van vervuilende energie uit fossiele brandstoffen. En dat wij ook gewoon voedsel gaan verbouwen om op te eten, en niet om op te stoken als alternatieve brandstof in onze auto's, of om onze huizen mee te verwarmen (of koel houden, vanwege de Global Warming?)

Op termijn wordt dan uiteraard ook het inmiddels verplichte EnergieLabel overbodig, dat zal duidelijk zijn. Want waarom een energiecertificaat voor uw woning of auto, als we toch met z'n allen co2 neutraal en klimaatneutraal energie verbruiken, en dat door invoering van alle Energie Innovaties bij elkaar.

Of het nu gaat over zonne-energie, windenergie, alternatieve brandstoffen of welke Energie Innovatie dan ook. (denk aan de nieuwste ontwikkelingen zoals Zero Point Energy of Space Energie voor de iets verdere toekomst).

Maar voorlopig moeten we roeien met de riemen die we hebben, dus is de invoering van het Energielabel of wel Energieprestatiecertificaat een goede eerste stap om u bewust te maken dat er iets gebeuren moet.

En mooier nog, om u bewust te maken van het goud dat er voor u als huizenbezitter uit het energielabel te halen valt.

Sommige dingen kun je niet genoeg herhalen, dus daar gaan we nog een keer:

VERLAAG UW HYPOTHEEKLASTEN MET 50% MET BEHULP VAN HET ENERGIELABEL, EN LAAT DE WAARDE VAN UW WONING STIJGEN!

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:

  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.


Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman