zaterdag 12 januari 2008

HET ENERGIELABEL BEGINT DOOR TE DRINGEN BIJ NEDERLANDERS!

DE INVOERING VAN HET VERPLICHTE ENERGIECERTIFICAAT BEGINT ZIJN VRUCHTEN AF TE WERPEN!

OVERAL MAATREGELEN EN OPLOSSINGEN OM UW HUIS ENERGIEZUINIG TE MAKEN, DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN NIEUWE ENERGIE, OF GEWOON ENERGIE TE BESPAREN IN HET DAGELIJKS LEVEN.

Het bewustzijn om energie te moeten besparen begint vormen aan te nemen in Nederland. Niet in het minst omdat het verplichte energielabel is ingevoerd in 2008. En daarbij helpen de stijgende olieprijzen en dus hogere energielasten ook een handje mee om mensen daadwerkelijk te dwingen om maatregelen te nemen. En niet te vergeten de dreigende verdergaande klimaatverandering.

Vandaag 2 nieuwsfeiten over 2 vormen van nieuwe energie, namelijk WINDENERGIE en ZONNE-ENERGIE.

De Japanse overheid heeft zich ten doel gesteld dat 30% van de huishoudens in 2020 moet zijn voorzien van zonne-energie. Dat zijn nog eens stevige aankondigingen waar we in Nederland een puntje aan kunnen zuigen!

Hoewel we hier in Nederland natuurlijk wel een beetje de goede kant opgaan, zeker nu de overheid besloten heeft subsidies beschikbaar te stellen voor nieuwe, alternatieve en schone energie! Maar nu nog een concrete uitwerking, want er kan vandaag al veel meer dan wat de overheid stimuleert, en dat is jammer. Maar het ENERGIELABEL biedt kansen.

Voor wat betreft WINDENERGIE, en nieuwsfeit van eigen bodem: in Apeldoorn is een lokaal project opgestart waarbij inwoners kunnen kiezen voor duurzame energie, in dit geval dus windenergie, opgewekt door windmolens in Apeldoorn zelf, die ook rechtsreeks ten goede komt aan de Apeldoorners.

Het komt dus op gang als het gaat om energie besparen in Nederland.


Ook u kunt aan de slag! Vraag hiervoor het GRATIS rapport aan vol met grotere en kleinere TIPS om energie te besparen, waarbij een groot aantal tips grote invloed kan hebben op de waarde van uw woning, omdat u een beter ENERGIECERTIFICAAT krijgt. Meldt u aan op http://www.energielabeladviezen.nl/ en u ontvangt het rapport.

Jacob Huisman


Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman