vrijdag 18 januari 2008

KLIMAATVERANDERING EN ENERGIEBESPARING

KLIMAATVERANDERING IS HET ONDERWERP VAN DE DAG TEGENWOORDIG.

NET ZOALS ENERGIEBESPARING.

EN KLIMAATSVERANDERING EN ENERGIEBESPARING KUNNEN NIET ZONDER ELKAAR!

ZET DUS OOK UW STAPPEN OM KLIMAATNEUTRAAL TE WORDEN, TE BEGINNEN OP ALLERLEI GEBIED VAN ENERGIEBESPARING.

OOK IN NEDERLAND ZIJN DE GEVOLGEN VAN KLIMAATVERANDERING REEDS OP VELE TERREINEN ZICHTBAAR.

UITERAARD, IN DE NATUUR, MAAR WAT DACHT U VAN EEN HEEL DORP DAT VERDWIJNEN MOET??

IN NEDERLAND?

JAZEKER, LEEST U MAAR HET VOLGENDE NIEUWSBERICHT OVER HET GELDERSE DORP LENT:

Het dorpje Lent, in de gemeente Nijmegen, ziet zich vanwege de klimaatverandering gedwongen zo’n vijftig huizen prijs te geven aan de rivier de Waal. De sloop van deze woningen begint in maart.

Het is voor het eerst in Nederland dat vanwege de klimaatverandering een deel van een dorpskern wordt opgeofferd aan het water. Volgens Rijkswaterstaat is de maatregel nodig omdat het door de klimaatverandering harder gaat regenen in het stroomgebied van de grote rivieren. De rivieren moeten meer water kunnen afvoeren en moeten daarom meer ruimte krijgen.

Veel getroffen inwoners vinden het moeilijk te verteren dat ze plaats moeten maken voor de rivier, al hebben ze er wel begrip voor dat het klimaat verandert en dat er, als gevolg daarvan, iets moet gebeuren. Het is alleen bitter als precies jouw huis daarvan de dupe wordt.

Tja, dan komt het opeens toch wel erg dichtbij ons bed, en gelukkig wordt Nederland zich dat steeds meer bewust. Energiebewust zeg maar.

En gelukkig worden er volop maatregelen genomen om er iets aan te doen, zelfs de overheid lijkt de nieuwe energie te gaan stimuleren, en dat is goed nieuws!

ZO IS HET ENERGIELABEL VOOR UW WONING EEN KANS OM NIET TE LATEN SCHIETEN!

KUNT U NOG EEN BETERE STOK ACHTER DE (GEISOLEERDE) DEUR BEDENKEN OM AAN STRUCTURELE. DUURZAME ENERGIEBESPARING TE GAAN DOEN!

Vraag vandaag nog het gratis rapport aan met veel tips om uw woning een beter energiecertificaat te geven. Meldt u hiervoor aan op http://www.energielabeladviezen.nl/.

LAAT UW HUIS MEER WAARD WORDEN DAN DAT VAN UW BUURMAN!

Precies, omdat u ENERGIELABEL A heeft en uw buurman misschien wel D...

Jacob Huisman


Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman