dinsdag 19 februari 2008

ENERGIE INNOVATIES EN UW EIGEN GROENE ENERGIECENTRALE

INVESTEREN IN ENERGIE INNOVATIES MET KORTE TERUGVERDIENTIJD!

EEN FABRIEK OP WINDENERGIE en BIOMASSA ALS EERSTE KLIMAATNEUTRALE FABRIEK VAN EUROPA

Volvo Europa Truck bewijst dat dit vandaag al mogelijk is.

Drie windturbines van 100 meter hoog en met wieken van 40 meter staan sinds kort opgesteld tussen de opstallen van het bedrijf. Ze leveren ruim de helft van de benodigde elektriciteit. De overige energie wordt betrokken van een waterkrachtcentrale in de Franse Rhônevallei. Ook al groene, schone energie dus.

Maar daar blijft het niet bij. Dankzij tal van maatregelen is de fabriek de eerste eerste CO2-vrije autofabriek ter wereld geworden! En dat levert ze veel waardering op middels milieuprijzen en bezoekers van andere bedrijven die overwegen dit revolutionaire klimaatneutrale voorbeeld te volgen.

In een gloednieuwe loods van glas en hout staan op het dak 250 zonnepanelen en staat binnen een imposante verwarmingsinstallatie, waarvan de brandstof in een naastgelegen loods opgeslagen ligt: cilindervormige houtkorrels die wel wat lijken op de brokjes op een kinderboerderij. Maar dit zijn ‘pellets’, gemaakt van zaagsel uit houtzagerijen.

Tot september 2007 werd alles verwarmd op aardgas. En wel met drie ketels met een co2 uitstoot van 4.000 ton per jaar, gelijk aan de uitstoot van ca. 1.100 huishoudens.

Na alle energie innovaties staat de teller voor de uitstoot op nul, omdat de verbranding van biomassa conform 'Kyoto' wordt bestempeld als CO2-vrij. Een van de drie oude ketels is gebleven om pieken in de vraag op te vangen. De ketel kan zowel op bio-olie als op aardgas draaien.

Maar het gloednieuwe kantoorgebouw, gesitueerd tegenover de biogasinstallatie hoeft niet eens te worden verwarmd. Het is een zogenaamd passiefhuis: in de winter opgewarmd door de mensen en de computers, terwijl het in de zomer zonder energieverslindende airco toch goed toeven blijft.

Het elektriciteitsverbruik was voorheen verantwoordelijk voor maar liefst 6.900 ton co2 per jaar. Nu wordt alle electriciteit bekomen van de windmolens, zonnepanelen en aangekochte stroom van een Franse waterkrachtcentrale.

Daarnaast is ook het productieproces zelf flink efficiënter gemaakt. Naast velerlei technische innovaties en isolatie van de gebouwen, is er enorm op de verlichting bespaard, en dat door de muren wit te schilderen en in de daken grote lichtstraten te plaatsen: grote doorzichtige panelen die het daglicht binnenlaten.

Ziehier een prachtige combinatie van alternatieve, nieuwe vormen van energie: een biomassa-installatie, de zonnepanelen en de windmolens!

Volvo heeft samen met Electrabel 10 miljoen euro geinvesteerd in dit innovatieve energieproject. Volvo verwacht zijn deel van de investering al in anderhalf jaar tijd terug te hebben verdiend.

Hoezo, lange terugverdientijd?

De energieprijzen wereldwijd stijgen vrolijk verder, maar daar heeft Volvo na deze omvorming tot eigen Groene Energiecentrale geen last meer van!

Waar hebben we dat vaker gehoord? Gaan we nog een keer?

LAAT DE WAARDE VAN UW WONING TIENDUIZENDEN EURO'S STIJGEN MET BEHULP VAN HET VERPLICHTE ENERGIELABEL

Precies, want wat op een groot niveau als bij Volvo werkt, kan ook binnenkort werkelijkheid worden voor uw eigen woning. De NVM wil een boete opleggen als er een woning zonder energiecertificaat wisselt van eigenaar of huurder. Dat is goed nieuws, want hierdoor wordt u nog meer met uw neus op de feiten gedrukt om uw energielabel serieus te nemen, en het te zien als kans.

Dus nogmaals, daar gaan we nog een keer:

VERDIEN UW HYPOTHEEKLASTEN TERUG DANKZIJ DE INVOERING VAN HET ENERGIECERTIFICAAT

Dat zal u toch na bovenstaand verhaal van Volvo wel duidelijk geworden zijn.

Toch?

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:

  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.


Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman