vrijdag 28 maart 2008

WINDMOLEN OP UW EIGEN HUIS?

WINDENERGIE EEN ONDERGESCHOVEN KINDJE

WINDMOLENS OP ZEE MAAR OOK EEN WINDMOLEN OP UW DAK?


Ja, het kan allemaal vandaag, en eigenlijk is het raar dat er in Nederland en Belgie veel meer belangstelling is voor Zonne-energie als voor Windenergie. Want laten we eerlijk zijn, wij kunnen over het algemeen vaker genieten van een stevige wind dan van een stevig zonnetje..

Windenergie is denkbaar in vele vormen. Het meest bekend zijn uiteraard die omstreden windmolens die we overal verspreid in het land zien staan. Omstreden, omdat er discussie is over horizonvervuiling en landschapsvervuiling.

En ja, inderdaad, ieder ding heeft zijn voors en tegens, dat is in heel het leven zo. Daarom is het ook voor windmolens een kwestie van keuzes maken, wat het zwaarst is moet dan ook het zwaarst wegen. En wat ons betreft weegt Klimaatverandering, Global Warming en Milieuvervuiling het zwaarst, zwaarder dan wat horizonvervuiling. Daar kunnen we nog wel wat voorbeelden van opnoemen namelijk...

Windmolens zijn er dus in grote concentraties, met name in open gebieden en langs de kust, maar ook in kleinere groepjes. Daarnaast is voor het bedrijfsleven de toepassing van windenergie ook steeds meer in opmars.

Een oplossing voor bovengenoemde tegenstand tegen windmolens is het bouwen van een enorm windmolenpark op zee, jawel, voor de nederlandse kust. Maar dan wel net zo ver weg dat er met het blote oog vanaf het strand niets van te zien is. Er zijn plannen voor een dergelijk groot windmolenpark, wat zoveel energie kan opwekken dan 6 energiecentrales nu doen.

Dat zou een heel wat betere stap zijn dan de bouw van 4 nieuwe, vervuilende kolencentrales die nu weer op de planning staan.

Ook het WerledNatuurFonds (WNF) is een groot voorstander van een dergelijk windmolenpark. Zij hebben onlangs acie hiervoor gevoerd, met als thema de smeltende polen.

Uit hun onderzoek kwam het volgende naar voren, hoe het publiek erover denkt:

  • Publiek verbindt zorg over Noordpool aan eigen energieverbruik
  • Gemiddeld huishouden neemt 5 energiebesparende maatregelen
  • Burger doet beroep op bedrijfsleven en overheid
  • Windenergie op zee favoriet als duurzame energiebron
  • Behoud van de Noordpool (en inmiddels ook de Zuidpool)

Dat valt dus niet tegen, het rote publiek begint eindelijk in te zien dat er serieuze stappen moeten worden ondernomen, en dat we echt niet kunnen blijven doorgaan met onze huidige manier van Energie verbruiken. Een manier die in een onstellend tempo bijdraagt aan nog meer Klimaatverandering, Global Warming en Milieuvervuiling.

Maar nu even een heel andere blik op Windenergie:

WAT DACHT U VAN UW EIGEN WINDMOLEN THUIS, OP UW DAK? DUS LOS VAN AL HET GEZEUR OVER WINDENERGIE MAAR GEWOON ZELF UW EIGEN WINDENERGIE PRODUCEREN??

Zonnepanelen op het dak is al een heel normaal verscijnsel, en zal door de komst van een Innovatie nog veel meer bekendheid krijgen het komende jaar.

Maar windenergie voor thuisgebruik is nog vrijwel onbekend, en er wordt ook vaak wat lacherig over gedaan. Laat ze maar lachen, maar ook dat kan vandaag al!

Circa mei 2008 komt er ook op het gebied van Windenergie een nieuwe, Innovatieve manier van uw eigen Windenergie opwekken beschikbaar voor de particuliere markt.

Een windmolen die er onder standaard condities voor kan zorgen dat u 80 tot 100% van uw eigen stroom kan opwekken.

Een Windmolen die qua aanschaf stukken goedkoper is dan de huidige techniek Zonnepanelen.

En wat nu zo bijzonder jammer is, voor wat betreft Nederland: dat er wel subsidie op Windenergie is, maar die is tot op heden slechts een fractie van de subsidie die er op Zonne-energie gegeven wordt, namelijk slechts 2,5 cent per kWh, tegenover 33 cent voor Zonne-energie.

U kent inmiddels onze mening over de Nederlandse overheid: ze schreeuwen wel dat ze groen willen, maar natuurlijk willen ze helemaal niet duurzaam worden, want ja, die olie en gasinkomsten he...

Naar onze mening zou er dus ook een gelijke subsidie moeten komen voor het opwekken van welke soort duurzame energie dan ook.

Laten de ons omringende landen, Duitsland en Belgie de Nederlandse overheid tot een voorbeeld zijn. Die landen doen tenminste serieuze pogingen om duurzaam bezig te zijn.

Maar laten wij zelf aan de slag gaan. Laat dus de waarde van uw woning opnieuw stijgen door de toepassing van Windenergie!

Want wat denkt u wat er met de waarde van uw Energielabel cq Energiecertificaat gebeurt als u kan aantonen dat u uw eigen Energie volledig zelf opwekt, geheel duurzaam en schoon?

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:

  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman