woensdag 2 januari 2008

Olieprijs boven de 100 dollar en het ENERGIELABEL, is er een verband?

WIST U DAT EEN HOGE OLIEPRIJS ALLES TE MAKEN HEEFT MET HET VERPLICHTE ENERGIELABEL VANAF 2008 (NU DUS) ?

VANDAAG GROOT IN HET NIEUWS: DE OLIEPRIJS TIKT DE 100 DOLLAR PER VAT AAN!

EN DAT HEEFT ALLES TE MAKEN MET UW ENERGIELABEL!

De oplettende volger van het energie nieuws hoeft niet verbaasd te zijn over het nieuws dat de olieprijs door de 100 dollar per vat gaat. De olievoorraden raken immers steeds meer op, en de olie zit op plaatsen waar het regelmatig, zo niet altijd, onrustig is. Hetzij door politieke spanningen, zoals deze week weer in Nigeria, of door natuurrampen, door de verdergaande klimaatsverandering.

U en ik hebben dus te maken met een tweezijdige uitdaging in 2008:
  1. Door de hoge olieprijzen stijgen ook de brandstofkosten voor uw auto en andere machines. En ook stijgen de prijzen voor Elektriciteit, verwarming en noemt u maar op. Dat is dus al een belangrijke reden om energie te gaan besparen in 2008. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat veel Nederlanders dit voornemen in de top 5 hebben staan.
  2. Gelukkige bijkomstigheid is dat de hoge stookkosten ons dwingen om te zien naar alternatieve energiebronnen, nieuwe energie zoals zonne energie, schone energie, eco brandstoffen zoals bio diesel, aardgas en waterstof. En dat is weer heel goed in de strijd tegen verdergaande klimaatverandering! Alternatieve vormen van nieuwe energie hebben namelijk een veel lagere co2 uitstoot, dus dempen het effect van GLOBAL WARMING en verdere milieuvervuiling.

U krijgt vast en zeker al een vermoeden wat nu in vredesnaam het verband is met mijn thema van 2008, namelijk het ENERGIECERTIFICAAT (ENERGIELABEL).

Want als u de invoering van het ENERGIELABEL als een uitdaging ziet, een kans dus,

En u gaat daadwerkelijk aan de slag met het nemen van Energie Besparende Maatregelen,

En u zorgt dat u daardoor een hoger en beter ENERGIECERTIFICAAT krijgt,

DAN HEEFT U DE 2 VLIEGEN in 1 KLAP GEVANGEN! Namelijk,

  1. U bespaart energie, op weg om klimaatneutraal te worden.
  2. U bent in staat de waarde van uw woning mogelijk tienduizenden euro's te laten stijgen!

Vraag vandaag nog het gratis rapport aan waarin vele tips staan om uw woning energiezuinig te maken, uiteenlopend van de grotere investeringen tot tips die u werkelijk NIETS kosten, en die ook verrassende effecten hebben op uw energieverbruik!

Ik wens u allen een goed 2008, met een olieprijs boven de 100 dollar per vat, en een ENERGIECERTIFICAAT met de hoogste status (A). GRIJP UW KANSEN!

Jacob Huisman, 2 janari 2008

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman