maandag 31 december 2007

Enkele praktische tips voor ENERGIEBESPARING in uw huis

ZES PRAKTISCH TIPS OM KOSTELOOS TE BEGINNEN MET ENERGIEBESPARING IN UW WONING !

VERLAAG UW ENERGIEREKENING ZONDER DAT HET U GELD KOST, EN ZET DE EERSTE STAPPEN NAAR BEWUSTWORDING OM ENERGIENEUTRAAL TE WORDEN!

Uw energielabel wordt hierdoor niet beter, maar u bespaart wel energie, dus dat levert iedere dag, jaar op jaar geld op! Zie het maar als een gratis energie prestatie advies! En die gaan er nog veel meer komen de komende tijd! BLIJF KIJKEN!

Dit is het laatste blogbericht van 2007, waarbij u op de valreep nog wat tips krijgt om gratis energie te besparen:


  1. Doe ’s avonds de gordijnen dicht. Dit scheelt enorm veel aan warmteverlies via de ramen, en scheelt u dus in uw energierekening!


  2. Breng radiatorfolie tussen de muur en de radiatoren aan. Die weerkaatst de warmte, kost uw weinig, en houdt al gauw een kwart van het warmteverlies via de muur tegen. Hoezo energiebesparing die u bijna niets kost en veel oplevert?


  3. Stop uw cv leidingen in een isolatiehoes. Dan voorkomt ontsnappen van warmte waar u helemaal geen warmte wil hebben, zoals in kruipruimten of koude zolders. Dat kan in normaal onverwarmde ruimtes al gauw 10 m3 gas per meter per jaar schelen.


  4. Uw post kan extra energie kosten. Waarom? Omdat post vaak half in brievenbussen blijft hangen, waardoor er enorm veel warmte verloren kan gaan, ondanks uw prachtig aangebrachte borstels in de brievenbus...Voorkom dus dit warmteverlies!


  5. Sluit de tochtklep van uw schoorsteen als u de schoorsteen niet gebruikt, simpel maar doeltreffend!


  6. Breng tochtstrippen en tochtborstels aan bij ramen en deuren. U beseft waarschijnlijk niet dat hierdoor enorm veel energie verloren gaat. En dus een rechtstreekse aantasting van uw portemonnee.

DIT ZIJN SLECHTS DE ENERGIEMAATREGELEN OM MEE TE BEGINNEN, DE EERSTE STAPPEN OM U BEWUST TE MAKEN DAT ENERGIE KOSTBAAR IS EN STEEDS SCHAARSER WORDT. DE TRADITIONELE ENERGIEBRONNEN RAKEN EEN KEER OP, EN LOS DAARVAN, DE KLIMAATSVERANDERINGEN DWINGEN ONS ER TOE OM KLIMAAT NEUTRAAL TE WORDEN!


KORTOM: GA GEBRUIK MAKEN VAN NIEUWE ENERGIE EN SCHONE ENERGIE, NIET ALLEEN IN UW WONING, MAAR OOK IN HEEL UW DAGELIJKS LEVEN.


WANT DE STIJGENDE BRANDSTOFPRIJZEN GAAN ONS OOK DWINGEN OM OVER TE STAPPEN OP BIO BRANDSTOFFEN MET WEINIG OF GEEN CO2 UITSTOOT, ZOALS WATERSTOF EN AARDGAS. BINNENKORT OOK IN NEDERLAND TE VERKRIJGEN.


EN OOK HIER WEER: NIET ALLEEN DE STIJGENDE BRANDSTOF PRIJZEN MAAR OOK HET BESEF DAT WE NIET DOOR KUNNEN BLIJVEN GAAN MET MILIEUVERVUILING, MET ALS GEVOLG EEN NOG VERDERE KLIMAATSVERANDERING.


VRAAG HIER HET GRATIS RAPPORT AAN BOORDEVOL TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN, EN WAT ER IN DE NABIJE TOEKOMST BESCHIKBAAR GAAT KOMEN AAN NIEUWE ENERGIE EN ANDERE ENERGIEBESPARENDE PRODUCTEN. MELDT U HIERVOOR AAN ALS ABONNEE VAN DEZE BLOG of kijk op http://www.energielabeladviezen.nl/

Iedereen een goede jaarwisseling, en maak u borst maar alvast nat voor 2008! Want dan gaat het pas echt gebeuren op energiegebied! Nieuwe energie, ENERGIELABEL, ENERGIECERIFICAAT en alternatieve brandstoffen zullen de markt dan overspoelen. DOE ER UW VOORDEEL MEE EN ZIE HET ALS EEN KANS!

31 december 2007


Jacob Huisman

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman