zaterdag 5 januari 2008

Waarom toch zoveel ophef over de invoering en betrouwbaarheid van het ENERGIELABEL??

NOG ALTIJD BIJNA DAGELIJKS VEEL OPHEF OVER HET ENERGIELABEL, WAT INMIDDELS IS INGEVOERD!

DE GROTE VRAAG IS ECHTER: WAAROM TOCH ZOVEEL OPHEF OM EEN ENERGIECERTIFICAAT WAT SLECHTS 50 TOT 200 EURO KOST, EN WAT VERVOLGENS 10 JAAR GELDIG IS??

GRIJP HET ENERGIELABEL JUIST AAN ALS EEN KANS, EN ZORG ERVOOR DAT U DUSDANIGE ENERGIE MAATREGELEN NEEMT DAT UW WONING ALTIJD EEN A-LABEL KRIJGT! DAN MAAKT DE BETROUWBAARHEID OOK WEER NIET UIT!

En verdien dus aan de waardestijging van uw woning als gevolg van uw energielabel!


Zoals reeds eerder gezegd deze week, de invoering van het energie certificaat, maar ook de hoge olieprijs en het opraken van de brandstofvoorraden zijn alleen maar prachtige kansen die u aan moet grijpen om meteen energie onafhankelijk te kunnen worden. De middelen en technologieën zijn er of worden in hoog tempo gerealiseerd.

NEEM NU ZONNE-ENERGIE! slechts 1 van de nieuwe energie manieren van vandaag...

Wij in Nederland denken nog dat ZONNE ENERGIE geen haalbare kaart is voor toepassing in onze woningen en andere processen. Maar kijkt u maar eens over de grens in Duitsland. De overheid daar stimuleert het gebruik van nieuwe energie op vele manieren. Zo wordt zonne-energie maar ook windenergie daar reeds op grote schaal toegepast, deels met subsidies van de overheid.

HOE LANG WACHT DE NEDERLANDSE OVERHEID NOG OM ONS BELASTINGGELD AAN TE WENDEN DAAR WAAR HET VOOR AANGEWEND MOET WORDEN, NAMELIJK ALTERNATIEVE ENERGIE?

WAAROM VOOR HET BEDRIJFSLEVEN GEEN GROOTSCHALIGE ENERGIE INVESTERINGSAFTREK VOOR ALTERNATIEVE, KLIMAATNEUTRALE ENERGIE?

EN WAAROM DE SUBSIDIE VOOR PARTICULIEREN AFGESCHAFT VOOR ZONNE-ENERGIE ??

Welnee, de pot is zo tegen het eind van het jaar leeg....

Hoewel de overheid miljarden euro's verdient aan de stijgende olieprijs, omdat de prijs van ons aardgas gekoppeld is aan de olieprijs.

We zullen dus zelf aan de slag moeten om OOK geld te verdienen met het thema Energie, Energiebesparing, Energielabel, Energiecertificaat, alternatieve Energie, schone energie, alternatieve brandstoffen en noemt u maar op!

EN WIJ ZIEN DAT UITERAARD ALS EEN KANS!

Nog een leuk weetje over een toepassing op het gebied van ZONNE-ENERGIE.

Wist u dat er energie uit het asfalt van ons wegennet gehaald kan worden?

Nee, we bedoelen niet alle energie en giftige stoffen die de lucht ingaan door al de auto's die dagelijks meer stil staan dan rijden op het genoemde asfalt. Want dat werkt alleen maar milieu vervuilend, en leidt tot een hogere co2 uitstoot, en werkt dus een verdergaande klimaatsverandering in de hand.

Nee, geabsorbeerde zonnehitte van asfaltwegen en parkeerplaatsen kan worden gebruikt om woningen mee te verwarmen in de winter. Het veranderende klimaat inspireert bedrijven om steeds creatiever om te springen met de natuur. Een netwerk van buizen onder het asfalt zuigt de zonnestralen op die het wegdek in de zomer verhitten en slaat de energie op tot die weer nodig is.

En uiteraard hier weer een weifelende overheid...

EN NEEM NU WATERSTOF, nog minder ver ontwikkeld dan zonne energie, maar niet minder kansrijk!

Hierover in een volgende blog meer!

Tenslotte, terug komend op ons onderwerp, HET ENERGIELABEL voor uw woning vanaf 2008. Wij gaan gewoon door met energie besparen en maatregelen nemen om ons energie certificaat zo goed mogelijk te laten scoren!


En blijf het laatste nieuws volgen door u aan te melden voor te nieuwsbrief!

Zeer binnenkort gaat er een website operationeel onder de naam http://www.energielabeladviezen.nl/.
Jacob Huisman

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman