zaterdag 1 maart 2008

AUTO OP LUCHT?

ONAFHANKELIJK VAN BRANDSTOFPRIJZEN TOCH AUTO RIJDEN?

WAT DACHT U DAN VAN EEN AUTO OP LUCHT?

U wordt natuurlijk niet vrolijk van de steeds maar stijgende bezineprijzen en dieselprijzen. En ook al niet van de discussie over de biobrandstoffen, die voor u uiteindelijk niets goedkoper zijn, en waar in veel gevallen nog een luchtje aan hangt ook. Hoewel er natuurlijk inmiddels de tweede generatie biobrandstoffen is, die gemaakt wordt uit biomassa en afval.

Om dit alles te omzeilen zou u op aardgas kunnen gaan rijden. In een vorig bericht heeft u kunnen lezen dat ook dit in opkomst is en dat er miljoenen worden uitgetrokken om een aardgas vulstation netwerk uit te rollen.

Al deze ontwikkelingen zijn goed nieuws voor de bestrijding van co2 uitstoot, Global Warming, Klimaatsverandering en Milieuvervuiling. En dat gebeurt niet alleen op het niveau van auto's, maar ook in uw woning is vandaag de dag van alles mogelijk. Kijkt u daarvoor maar eens op de overige pagina's van
http://www.energielabeladviezen.nl/. Hier kunt u alle kansen en mogelijkheden vinden die de invoering van het energielabel cq energiecertificaat u kan bieden.

Terug naar het verhaal brandstofbesparing. Want wat nu als u helemaal of bijna geen brandstof voor uw auto meer nodig heeft?

Dat dit mogelijk is bewijst het bekende Indiase bedrijf Tata, die de eerste auto op lucht introduceert!

De auto werd vorig jaar al in India gepresenteerd. In 2009 of 2010 kunnen ook de Amerikanen het voertuig aanschaffen, voor een prijs van 17.800 dollar. De auto van Tata-onderdeel Zero Pollution Motors kan maar liefst 1600 km afleggen op een volle tank samengeperst lucht en heeft een topsnelheid van 154 km/uur.

Om de samengeperste lucht te verhitten, is wel een beetje brandstof nodig. Dat is echter alleen nodig als je flink gas geeft bij een hoge snelheid. Er wordt dan een kleine hoeveelheid van de brandstof gebruikt.

Hoe dan ook, gemiddeld rijdt de hybride wagen met een gastank van 30 liter bijna 1400 km, aldus Tata. Volgens de Indiërs is de auto twee keer zo zuinig als de Toyota Prius en daarmee de 'groenste' auto ter wereld. De damp die zonder brandstofgebruik uit de uitlaat komt, zou zelfs schoner zijn dan de buitenlucht. Maar of we nu alles van die Indiërs moeten geloven....

Zo ziet u maar weer, de ene Energie Innovatie na de andere op het gebied van Energiebesparing, Brandstofbesparing en optimalisatie van uw energielabel, zowel voor uw auto als voor uw woning en bedrijfspand!

Allemaal Innovaties die het hoofd bieden aan Klimaatverandering, Global Warming en Milieuvervuiling.

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:
  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman