dinsdag 5 februari 2008

WATERSTOF ALS SCHONE ENERGIEBRON

WATERSTOF ALS BRON VAN NIEUWE ENERGIE GAAT EEN BELANGRIJKE BIJDRAGE LEVEREN AAN DE VERMINDERING VAN CO2 UITSTOOT, GLOBAL WARMING EN KLIMAATSVERANDERING


WIST U DAT WATERSTOF ERVOOR KAN GAAN ZORGEN DAT UW ENERGIELABEL CQ ENERGIECERTIFICAAT VOLKOMEN OVERBODIG WORDT?



Waterstof, niet alleen als alternatieve brandstof voor uw auto, maar ook een toekomstige manier om heel uw huis van energie te voorzien.

Schone energie dan wel te verstaan. Nagenoeg volkomen klimaatneutraal, niet milieuvervuilend dus!

Waterstof is dus een prachtig alternatief voor de vervuilende olie en kolen, waarmee we nu nog nagenoeg uitsluitend in onze energiebehoefte voorzien.

En dus tevens een prachtige manier om onafhankelijk te worden van landen die de olie aan ons moeten leveren.

Geen autoloze zondagen meer dus, want we rijden dan immers op waterstof.

Maar dus ook als toepassing voor het opwekken van al onze energie: de brandstofcel. Deze cel produceert de energie uit waterstof door een elektrochemische reactie. Elektrische stroom wordt dan direct geproduceert uit het bij elkaar brengen van waterstof en zuurstof. Het rendement is daardoor veel hoger dan het rendement van welke verbrandingsreactie ook.

Waterstof is dus te mooi om te verbranden!

Waterstof is net als electriciteit een secundaire bron, een drager van energie. De milieukwaliteit van waterstof wordt bepaald door de manier waarop je die maakt. Maak je waterstof met behulp van kernenergie, dan is milieukwaliteit een nucleair vraagstuk geworden. Of maak je waterstof door middel van het vergassen van kolen, dan bepaalt dat proces de milieukwaliteit van waterstof. In Nederland wordt momenteel hard nagedacht over de inzet van kolen met de mogelijkheid tot het opvangen van CO2, wat dus kan leiden tot een klimaatneutrale waterstofproductie.

Je kunt ook direct co2 neutraal en dus klimaat neutraal waterstof produceren. De productie van waterstof uit zonne- en windenergie is namelijk in zichzelf al klimaatneutraal. De elektriciteit die hieruit opgewekt wordt, kan het beste direct gebruikt worden. Waterstof produceren uit windenergie en zonne-energie vindt alleen plaats als die elektriciteit niet meteen ingezet kan worden. Op die manier is waterstof dan een opslagmedium geworden waaruit later elektriciteit gemaakt kan worden door middel van een brandstofcel.

Waterstof als opslagmedium zal dus een eerste stap zijn waar vraag naar komt, als opstap naar een grootschalige overstap naar waterstof als nieuwe energie voor heel ons huishouden.

Op dit moment wordt waterstof al kleinschalig toegepast in combinatie met aardgas in huishoudens. Dit gebeurt dan door middel van een cv-ketel die het gas omzet in waterstof en zo op een veel efficiëntere manier de energie met een brandstofcel omzet in warmte en elektriciteit.

Hetzelfde gebeurt al met auto's: Je tankt gas, benzine of diesel en een waterstoffabriekje aan boord zet dat om; met als resultaat dat de auto veel minder fossiele brandstoffen verbruikt dan nu.

Maar is juist waterdamp niet een belangrijk broeikasgas?

Inderdaad, waterdamp is een element in de hele broeikasgaskringloop. Hoe meer de Global Warming doorzet, hoe meer zeewater er verdampt en in de atmosfeer terechtkomt. Wat de brandstofcel daaraan toevoegt, zelfs als die massaal zou worden toegepast, is echter volstrekt verwaarloosbaar!

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:



  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.

  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.

  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman.