donderdag 21 februari 2008

Nieuwe generatie biobrandstoffen kansrijk!

BIOBRANDSTOFFEN OMSTREDEN? NIET ALS HET OM DE NIEUWE GENERATIE ALTERNATIEVE BRANDSTOFFEN GAAT.

BRANDSTOFBESPARING DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN AFVAL VOOR ALTERNATIEVE, SCHONE BRANDSTOFFEN.

Nee, niet de omstreden eerste generatie brandstoffen, waarbij de voedselketen ingezet wordt om onze brandstoftank vol te gooien. Want door al de bossen die daarvoor gekapt moeten worden, en ook de manier van oogsten levert dan alsnog milieuvervuiling en extra co2 uitstoot op!

De overheid zou dus per direct moeten stoppen met het stimuleren van deze omstreden manier van alternatieve biodiesel en andere alternatieve brandstoffen.
Want dat is het probleem verplaatsen naar elders in de wereld om onze eigen doelstellingen te halen.

Maar het ging om Global Warming en klimaatverandering, weet u nog? Een wereldwijd probleem dus wat we wereldwijd aan moeten pakken.

Met daarnaast als bijkomend voordeel de pan uit rijzende energieprijzen, en dat door een olieprijs die maar rond de 100 dollar per vat blijft noteren.

Om die redenen zijn en worden er allerlei milieubelastingen ingevoerd, en is een energielabel en energiecertificaat voor uw huis inmiddels ook verplicht.

Gelukkig wordt dit voor een klein deel vanaf maart 2008 ook weer teruggegeven door middel van subsidies op duurzame energie opwekking, zoals zonne-energie, windenergie en energie uit biomassa!

Terugkomend op de nieuwe generatie biobrandstoffen, jammer dat daar ook niet veel meer subsidie naar toe gaat, vooralsnog. Want we hebben dan geen brandstofbesparing voor wat betreft het aantal liters, maar qua prijs kan het wel veel goedkoper.

Want het kost circa 75 eurocent om een liter biodiesel uit afval te maken. Tel daarbij 38 cent accijns en de btw en de prijs aan de pomp komt op circa 1,35 euro. Ter vergelijking, begin 2008 kost een liter gewone diesel zo'n 1,22 euro. Als de overheid de accijnzen op dit soort milieuvriendelijke biodiesel zou verlagen, dan zou het zelfs aantrekkelijker worden om dit soort duurzame brandstof te gaan tanken.

Want wat is er nu mooier dan ons afval te gebruiken voor de productie van schone brandstoffen? We besparen hiermee de milieuvervuiling op de verbranding van dit afval, en we roepen de klimaatverandering een duidelijk halt toe door milieubewust en schoon auto te rijden.

Kijk, dan mogen alle snelwegen wel verdubbeld worden, dan kunnen we allemaal prachtig blijven auto rijden zonder het milieu te belasten.

Voor het zover is zijn er natuurlijk al wel andere alternatieve brandstoffen voorhanden. Neem nu het rijden op aardgas. Alle technologie is reeds beschikbaar. Het is allang in te bouwen in auto's en vulpunten voor aardgas zijn technisch ook geen probleem.

Daarom wil bijvoorbeeld de provincie Zuid Holland het rijden op aardgas flink gaan stimuleren.

In 2010 moeten er daarom in Zuid-Holland maar liefst 22 plekken waar automobilisten aardgas en ook andere schone brandstoffen kunnen tanken. Momenteel is er slechts 1 punt in Zuid-Holland. Daardoor blijft ook de vraag naar voertuigen op aardgas achter, wat weer de uitbreiding van het aantal vulpunten in de weg staat. En zo is de cirkel rond.

Daarom is er 2 miljoen euro bij elkaar gebracht door het Stadsgewest Haaglanden, De Drechtsteden, de gemeente Vlaardingen en de milieudienst Holland Rijnland en Midden-Holland om exploitanten te helpen door een onrendabele periode te komen. Maar niet alleen aan de aanbodzijde moet uitbreiding komen. Er moeten natuurlijk ook auto's op aardgas beschikbaar komen. Daarom wil Haaglanden een deel van de bijdrage aan het ombouwen van auto's besteden.

Het gebruik van aardgas als alternatieve brandstof zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. De CO2-emissie en NO-x emissie verminderen sterk en de uitstoot van fijnstof is zelfs nihil.

Rijden op aardgas is voor personenauto’s en bestelbusjes rendabel vanaf zo'n 13.000 kilometer per jaar.

En zo komt er een groot aantal Energie Innovaties op gang tegen de Global Warming, milieuvervuiling en klimaatverandering.

Stuk voor stuk innovaties die toepasbaar worden voor het dagelijks leven, in uw woning, voor uw bedrijf en voor uw auto.

Alle energielabels zullen op termijn dan ook overbodig worden. Hetzelfde geldt voor milieubelastingen en energiebelastingen.

Bouw uw eigen groene energiecentrale en verdien daar zelfs geld mee!

En zo is de invoering van het energielabel dan toch nog de aanleiding om de waarde van uw woning tienduizenden euro's te laten stijgen, en uw hypotheeklasten terug te verdienen!

Als u het goed doet natuurlijk...

Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:

  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman