vrijdag 29 februari 2008

een winderig bericht op een winderachtige schrikkeldag

WINDENERGIE MULTIFUNCTIONEEL INZETBAAR, VOOR UW WONING EN ONDERWEG


TREINEN OP WINDENERGIE? DAT ZAL TOCH NIET?


Ja, dat zal dus wel...En nee, inderdaad geen windmolen op een trein...

De Belgische spoorwegnetbeheerder Infrabel zal vanaf 2010 zijn treinen deels op windenergie laten rijden. Om dit te bereiken wordt er medewerking verleend aan de bouw van een windmolenpark langs de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik.

Het windmolenpark komt langs de E40 en de hogesnelheidslijn ter hoogte van Landen, Gingelom en Hannuit en gaat bestaan uit twintig windturbines met elk een vermogen van circa 2,5 megawatt. Bij voldoende wind en een normaal gebruik van het spoorwegnet zouden de treinen op dat deel van het netwerk volledig kunnen rijden op windenergie!

En op een winderige dag als vandaag weten we zeker dat die treinen niet stil zullen staan...

De bouw van het windmolenpark gaat zo'n 65 miljoen euro kosten en wordt naast de spoornetwerkbeheerder gefinancierd door omliggende gemeenten en electriciteitsbedrijven.

Dit windenergie project zal gaan zorgen voor 60.000 ton minder CO2 uitstoot voor het treinverkeer op dit traject, en dat komt neer op een daling van 10% van de totale hoeveelheid CO2-uitstoot van het totale treinverkeer in 2007.

Dit duurzame windenergie project zal in 2009 van start gaan en vanaf 2010 gefaseerd in gebruik worden genomen.

Weer een bewijs dat er zoveel tegenstand voor windenergie en windmolens niet zou moeten zijn. Natuurlijk zijn er bezwaren, maar zijn die er dan niet tegen de huidige vervuilende manieren van energieproductie? Zorgen de kolencentrales immers niet voor een enorme bijdrage in de co2 uitstoot, klimaatverandering, Global Warming en Milieuvervuiling?

En daarom moeten we prioriteiten stellen, en dan de eventuele nadelen van deze bron van nieuwe, duurzame energie maar voor lief nemen.

Want we willen tegelijkertijd ook niets inleveren op ons comfort, in onze huizen, in de auto en op vakantie, om maar iets te noemen.

En dat hoeft ook niet, als u het maar goed aanpakt.

Want dan kunt u uit de invoering van het Energielabel cq Energiecertificaat nog uw voordeel halen, geld vedienen zelfs, in plaats dat het geld kost.

Ook Windenergie kan op die manier meehelpen uw huis of bedrijfspand om te toveren in een Innovatieve Groene Energie Centrale, die u geld oplevert, en dat volkomen klimaatneutraal!


VERDIEN GELD MET UW ENERGIELABEL EN DUURZAME ENERGIE, OOK WINDENERGIE


Om u gedegen voor te bereiden op de bovenstaande ontwikkelingen vraagt u vandaag nog de drie gratis rapporten aan genaamd:
  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman