zaterdag 13 december 2008

Klimaatplan EU echt zo geweldig?

IS HET OP 12 DECEMBER GESLOTEN KLIMAATPLAN EU ECHT ZO'N DOORBRAAK VOOR DUURZAME ENERGIE ONTWIKKELINGEN?


HOE DE KREDIETCRISIS ENORM GAAT BIJDRAGEN AAN ENERGIE INNOVATIES OM DE WERELD ECHT KLIMAATNEUTRAAL TE MAKEN!

Ruim baan voor Zonnepanelen, Zonne-energie, Windmolens, Windenergie, Elektrische auto's en alle andere vormen en toepassingen van duurzame energie. Over 5 jaar al een einde aan Global Warming, Klimaatverandering en Milieuvervuiling?

Een voorbeeld voor de wereld, aldus de Franse president Sarkozy over het klimaatplan, waarover de EU-leiders het eens zijn geworden.

Premier Jan Peter Balkenende sprak zelfs van een historisch akkoord. Nog nergens buiten de EU zijn zulke ambitieuze doelstellingen en maatregelen geformuleerd, zo heet het.

Met enorme verbazing heb ik deze berichtgeving de afgelopen week gevolgd en dacht bijna dat de ouderdom mij parten ging spelen! WANT:

Het Europese plan is gewoon heel ordinair een afgezwakte versie van de oorspronkelijke zogenaamd ambitie ze doelstellingen, waarover in 2007 iedereen het nog eens leek!

En nu krijgt de Europese industrie het zelfs gedaan dat zij voorlopig minder hoeft te betalen voor de CO2-uitstoot! In 2020 hoeft slechts zeventig procent van de uitstootrechten te worden gekocht in plaats van de eerder afgesproken 100%. Wel moeten Elektriciteitsbedrijven gaan betalen voor hun uitstoot, wat de energieprijzen verder zal opdrijven. Maar de Oost-Europese landen, die hun energie goeddeels halen uit zwaar vervuilende bruinkoolcentrales, hoeven pas in 2020 en niet al in 2013 voor hun volledige CO2-uitstoot te betalen!

Zie ik het verkeerd of gelooft nu echt heel Europa dat er geschiedenis geschreven is door dit nieuwe Klimaatplan?? Tja, geschiedenis wordt er wel geschreven, maar vraag niet op welke manier. Officieel wordt niet getornd aan de ambitieuze klimaatdoelen die in 2007 door Europa werden gesteld. De CO2-uitstoot moet in 2020 nog steeds met twintig procent zijn verminderd, het energieverbruik moet dan twintig procent lager zijn en twintig procent daarvan moet uit hernieuwbare bronnen komen, zoals zonne- of windenergie.

Met andere woorden, er is helemaal niets nieuws onder de zon, er wordt gewoon een sterk afgezwakte versie van de in 2007 afgesproken milieudoelstellingen opnieuw gepresenteerd. En als je daar maar genoeg ophef over maakt in de door jezelf aangestuurde media, dan lijkt het alsof we een Duurzame Energie toekomst tegemoet gaan.

Laten we voorop stellen dat alleen Nederland al inderdaad z'n handen vol heeft om zelfs deze afgezwakte doelstellingen te halen. In 2020 moet 20 procent van alle energie in Nederland duurzaam worden opgewekt. Vanwege lastige sectoren als de luchtvaart en het wegverkeer zal de elektriciteitsvoorziening dan voor ongeveer 40 procent uit hernieuwbare, CO2-neutrale bronnen moeten putten. Aangezien de heersende mening is dat windenergie voor Nederland de meest logische en voorlopig meest rendabele keus is, zal in 2020 6000 megawatt moeten zijn bijgebouwd. Dat betekent dat er nog 90% moet worden gerealiseerd alleen al met Windenergie!

Zowel de industrie als de meeste Oost-Europese landen zeggen door de economische crisis de hoge lasten van het klimaatplan eigenlijk niet te kunnen dragen. En er wordt gevreesd dat bedrijven daardoor hun productie zullen verplaatsen naar (lagelonen-)landen buiten de EU, die het minder nauw nemen met het milieu. Uiteindelijk is dus de crisis als boosdoener aangewezen waardoor de oorspronkelijke doelstellingen van 2007 niet gehaald gaan worden.

En dan te bedenken dat juist die crisis ONGEKENDE KANSEN biedt aan nieuwe Energie Innovaties! Want wat denkt u wat straks iedereen wil in deze kunstmatig gecreƫerde crisis?

Precies, geld verdienen en geld besparen.

En als er ergens geld te verdienen en te besparen valt in 2009 dan is het wel uw energierekening! Want hoewel de olieprijzen inmiddels zo'n 70% gedaald zijn ten opzichte van zomer 2008, zal uw energierekening alleen maar stijgen. De dalende grondstofprijzen zijn alweer keurig opgevangen door een heel scala aan Energiebelastingen en heffingen, zodat u toch nog maximaal kaalgeplukt kan worden. Het is immers crisis...

Maar nu even het volgende: VANDAAG zijn er al Energie producten te verkrijgen waarmee u niet alleen geld bespaart, maar zelf geld verdient!

Wat dacht u van een Nieuwe Generatie Thin Film Zonnepaneel, waarmee u binnen afzienbare tijd geld verdient?

Of wat dacht u van een Innovatieve Kleine Windturbine voor op uw huis, waarmee u 80-100% van uw totale electriciteit opwekt? Binnen enkele jaren terugverdiend.

En als u dan toch zoveel Energie kan opwekken tegen zo'n lage prijs, waarom laadt u er dan ook niet meteen uw elektrische auto mee op?

Electrische auto?

Jawel, die zijn ook vandaag al te krijgen, en worden al jaren gemaakt. Deze week heb ik nog een ritje door Eindhoven gemaakt in een Berlingo uit 1995, voluit elektrisch, geruisloos en schoon! Dus nieuw is het verschijnsel niet, maar geholpen door de crisis zal de elektrische auto in 2009 een enorme ontwikkeling en Innovatieslag gaan doormaken, zodat er straks geen enkele reden meer is om negatief te zijn over elektrisch rijden!

Dus laten we hopen dat de Amerikaanse overheid voet bij stuk houdt en de bijna omvallende "oude" autoindustrie aldaar niet kunstmatig in het leven houdt met belastingcenten die allemaal in Duurzame Energie gestopt kunnen worden.

Zodat de economie en de hele mensheid weer eens een echte creatieve impuls krijgt.

Wat dat betreft kan de timing niet beter, er wordt al schoon schip gemaakt, dus kom maar op met de nieuwe eeuw, met een nieuwe manier van zaken doen, met ruimte voor creativiteit en innovaties, en bovenal: een duurzame en schone wereld!

Om ook als eerste getuige te zijn van al deze Energie ontwikkelingen, schrijft u zich nu vrijblijvend in en ontvangt u als dank onze 3 gratis rapporten aan genaamd:
  1. Hoe u met het Energielabel en Energiecertificaat geld kunt verdienen en besparen.
  2. 12 Innovatieve manieren om uw energie- en brandstofrekening met 10-70% te verlagen.
  3. Het Olympische Waterzuiveringproject dat van zeewater en vervuild water massaal drinkwater maakt.

Energielabeladviezen is een initiatief van Evert Jan Beverwijk en Jacob Huisman

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen Dit is ter voorkoming van Spam, ongewenste reclame.


Geen opmerkingen: